Details!
Door: Cindy
Blijf op de hoogte en volg cindy
19 Januari 2007 | Indonesië, Yogyakarta
He he, eindelijk weer een berichtje.
Ik heb express gewacht tot er een volle stage week voorbij was zodat ik weer genoeg te vertellen heb..
Kan wel iedere keer iets op de site zetten, maar als het niet boeiend is heeft dat geen nut..
Maar nu heb ik wel een hoop dus!
Om maar te beginnen met afgelopen weekend:
We moesten dus op 11 uur thuis zijn, maar we dachten misschien begint het hier wel erg vroeg en kunnen we toch even zien of het de moeite waard is..
Nou wij om 9 uur naar de kroegen, zijn ze pas om 10 uur open.. Altijd fijn!
Nou toen zijn we maar in een eetcafe gaan zitten om toch even weg van dat huis te zijn.
Het was echt een leuke plek, en spotgoedkoop!
We moesten 60.000 rupiah afrekenen.. dat komt overeen met (nog minder dan) 6 euro.
En daarvoor hadden we:
2 ijsjes
een bak popcorn
4 drankjes
frietjes
knoflookbrood
Ik hou ervan!! Goedkoop dik worden dus..
Toen gingen we vervolgens naar die discotheek (het was stipt 10 uur) en wij vol goede moed naar binnen (gratis voor vrouwen, pluspunt!) om een drankje te bestellen. Gewoon twee cola, geen alcohol.
Moesten we 45.000 rupiah afrekenen.. In nederland is het normaal dat je 2 euro moet betalen voor 1 cola.. maar hier is dat dus echt een fortuin..
Volgende keer als we gaan dus lekker eerst naar dat eetcafe!
Het was echt de moeite waard, het is een grote discotheek, erg mooi en stijlvol ingericht. Barkeepers die allerlei trucjes doen met cocktailglazen e.d.
Ook was er een live band die alle top 40 nummers van dit moment zongen (voor zover we dat hebben kunnen horen in een uurtje tijd, maar dat terzijde)
En aangezien het nu weekend is, zullen we morgen eens een oplossing zoeken voor het grote probleem van 11 uur thuis zijn!!
Maandag begon de stage echt, en ik moet eerlijk bekennen dat ik het erg spannend vond! Ik was echt mega benieuwd naar het niveau van de kinderen, hen manier van werken, de rol van de leerkracht in de klas.. en andere zaken!
Het is allemaal heeeeel anders dan in NL, maar ik vind het echt heel leuk om te doen.
Jenny en ik geven les in 3 groepen, groep 3,5 en 7. En deze klassen zijn erg gemotiveerd en vinden het erg leuk als we in de klas zijn..
Ook geven we les in Kindergarten, 4 verschillende groepen. En die kinderen zijn werkelijk geweldig!
Oh voor ik het vergeet, maandagochtend wordt er een vlagceremonie gehouden.. 45 minuten lang.. in de hitte. Werkelijk belachelijk, die kinderen worden gedrild.. het leger is er niets bij!
Ze moeten allemaal in rijen staan, en als het schoolhoofd iets roept wat in mijn gedachte neerkomt op: Companie draai, of companie halt, dan bewegen ze!
Er worden allerlei gebeden ofzo opgeblert.. en er wordt gezongen, en uiteindelijk dus de vlag opgehesen.. naja nu klinkt het nog minder belachelijk dan het is.. Ik zal het eens een keer filmen.. Echt een ramp!
Maandag is verder snel voorbij gegaan.. het was echt erg leuk..
Maar helaas werd ik (JAAA ALWEEEER) ziek maandagnacht, zodat ik dinsdag en woensdag niet naar school ben geweest..
Dit keer was het ziek zijn nog erger dan de vorige keren, ik moest zelfs kotsen..
Nu zul je denken naja lekkere details om op je site te zetten, maar er was ook een grappige kant aan.. dus vandaar!
Ik kon namelijk de wc niet meer op tijd halen, omdat die zon kleine 3 meter bij onze kamer vandaan is.. en heb het in een gootsteentje moeten doen, maaaaaaar..
Het liep dus niet weg.. en ik kots normaal nooit, dus als ik kots vind ik dat mega eng..Dus ikke Jenny wakker maken!
' Jenny, Jenny, ik heb gekotst, in de wasbak en t gaat niet meer weg.. '
Waarop Jenny, in een vlaag van verstandsverbijstering, met een lepeltje in mijn kots heeft staan roeren om ervoor te zorgen dat het wegging..
Maar het was een mislukte actie.. het bleef erin zitten!
Wat doe je in zo'n geval? Ik niks, want als ik het alleen al ruik of zie, kots ik nog een keer.. en ik lag half van pampus te kijken..
Maaaaar van mijn gebrul naar Jenny werd de huisbaas ook wakker.. waarop die zijn schoonmaker wakker heeft gemaakt om mijn kots (JAWEL JE LEEST HET GOED, OM 5 UUR S NACHTS) op te ruimen..
Altijd handig die bediendes..
Naja, dinsdag en woensdag dus vrijwel alleen maar in bed gelegen..
Om vervolgens donderdag vol goede moed weer te beginnen met stage..
Wat wel erg lief was trouwens is dat alle kinderen naar me vroegen en waar ik was.. terwijl ik nog niet eens in die klassen ben geweest!
Donderdag was een erg drukke dag.. We hadden 2 keer groep 7, groep 5 en groep 3. Maar het was een erg leuke dag...
Groep 7 is qua niveau alleen al zover dat ze het hele hoofdstuk al af hebben waar we eigenlijk 2 weken voor gepland hadden, ipv 1 week!
Donderdagavond zijn we met John (broer van leraar op Pabo) en een leraar en zijn vrouw uit eten gegaan..
We werden om 7 uur opgehaald.. en verrek! Voor het eerst was een Indonesier ook echt op tijd.. Komt zelden voor hier!
Toen we bij het huis van John aan kwamen besloten we even binnen te kijken, ofjaa besloten we.. dat werd ons min of meer opgedragen!
Als we de auto uitstappen zien Jenny en Babette ineens een gigantische kikker.. Echt een reusachtige!
Nadine flipt hem.. want ze is mega bang van kikkers! Maar die vrouw van Samuel ( de leraar in kwestie) had de kikker dus niet gezien, wil een stap zetten en gaat bovenop het vetgemeste dier staan.. Nu zou je denken, dat voel je als je ineens 5 verdiepingen hoger staat.. maar NEE!! niet dus..
Ze bleef nog eens een seconde of 5 staan, heb het jammer genoeg niet met mn eigen ogen kunnen zien, maar we hebben er genoeg om gelachen!
Het eten was vrij goed te doen, we hadden een rijsttafel waar je heel ethiopie mee zou kunnen voeden..
Nou dan de laatste stagedag van de week: Vrijdag, vandaag dus!
Erg leuk, want we mogen iedere vrijdag dansles aan alle kinderen geven.. ofjaa ze noemen het hier geen dans maar sport.. Ook prima.. als het beestje maar een naam heeft!
We begonnen met ochtendgymnastiek van Telekids.. om vervolgens al zwetend de paardenrace te doen (alleen bekend onder Pabo-gangers!) erg leuk dus! Maar dat was het nog niet, want we moeten 35 minuten vullen.. en gelukkig is het niet warm in dit land dus altijd fijn!
Dus deden we het liedje Hokey Pokey.. en als afsluiter een variant op tjoeketjakke.. naja.. niet erg als je het niet kent.. is namelijk het grootste skorriemorrie nummer allertijde!
Maar dans geven was serieus echt erg leuk! :D
Net als de rest van de dag trouwens..
Alleen even weer een typisch voorbeeld van laksheid hier in Indonesie..
We zouden om kwart voor 12 extra science geven aan een groep..
Nou wij staan er netjes op tijd, nog voor kwart voor twaalf zelfs..
NIEMAND TE BEKENNEN!
Dus wij naar die leraar toe die dit vak mede geeft! Zegt ie dat het vak op de speelplaats wordt gegeven, nou dus wij naar beneden.. inmiddels al 10 voor 12!
Komen we op de speelplaats aan, zijn alle kinderen nog aan het basketballen!
Die kerel denkt na: Hmm wat zou ik nu eens kunnen doen??
Na 5 minuten gedacht te hebben komt ie tot het birljante idee om de zoemer te laten gaan..
Nou les kan beginnen denk je dan..
MISPOES!
Dan moet je nog wachten tot de andere helft van de klas op komt dagen, tot de spullen gereed zijn, tot die kerel zelf de puf heeft gevonden zijn verhaal te doen!
Starttijd les:
10 over 12!
Doel van GMI (is ons beoordelingsformulier van stage op de Pabo) van het eerste jaar:
De student kan een tijdsplanning maken, en zich hieraan houden!
Hmmm.. volgens mij kennen zij dit leerdoel hier niet..
Oh en toen we eenmaal begonnen waren met de les, buiten op de speelplaats, met scheikunde.. dus materialen als potjes, pipetjes e.d. bleven andere kinderen gewoon basketballen.. nog geen halve meter bij ons vandaan.. 1 keer een bal verkeerd gooien en de boel ligt aan diggelementen! (Mega correct Nl's woord juf Cindy)
Naja... je snapt dus wel een beetje hoe het gaat hier op school.. Maar het is echt allemaal erg leuk!
We hebben zelf spelletjes met de leraren gedaan omdat ze iedere week een kwaliteitsuurtje met ons willen hebben, waarin we ze ook het een en ander bijspijkeren over actief leren..
Naja, ik zou zeggen laten we beginnen bij het begin.. en dat is het maken van regels.. maar goed!
Ik ga echt kappen met mijn verhaal, want er is een dikke rij voor het internet hier.. en het wordt niet op prijs gesteld als mijn verhaal zich verder uitbreid dan dit!
Weekend!!!
Ik hou jullie op de hoogte!
Dikke kus,
Cindy
Maar nu heb ik wel een hoop dus!
Om maar te beginnen met afgelopen weekend:
Nou wij om 9 uur naar de kroegen, zijn ze pas om 10 uur open.. Altijd fijn!
Het was echt een leuke plek, en spotgoedkoop!
En daarvoor hadden we:
2 ijsjes
een bak popcorn
4 drankjes
frietjes
knoflookbrood
Ik hou ervan!! Goedkoop dik worden dus..
Volgende keer als we gaan dus lekker eerst naar dat eetcafe!
Maandag is verder snel voorbij gegaan.. het was echt erg leuk..
' Jenny, Jenny, ik heb gekotst, in de wasbak en t gaat niet meer weg.. '
Maar het was een mislukte actie.. het bleef erin zitten!
Altijd handig die bediendes..
Naja, dinsdag en woensdag dus vrijwel alleen maar in bed gelegen..
Om vervolgens donderdag vol goede moed weer te beginnen met stage..
Nou dan de laatste stagedag van de week: Vrijdag, vandaag dus!
Maar dans geven was serieus echt erg leuk! :D
Net als de rest van de dag trouwens..
Alleen even weer een typisch voorbeeld van laksheid hier in Indonesie..
We zouden om kwart voor 12 extra science geven aan een groep..
Nou wij staan er netjes op tijd, nog voor kwart voor twaalf zelfs..
NIEMAND TE BEKENNEN!
Komen we op de speelplaats aan, zijn alle kinderen nog aan het basketballen!
Die kerel denkt na: Hmm wat zou ik nu eens kunnen doen??
Nou les kan beginnen denk je dan..
MISPOES!
Starttijd les:
10 over 12!
De student kan een tijdsplanning maken, en zich hieraan houden!
Hmmm.. volgens mij kennen zij dit leerdoel hier niet..
Weekend!!!
Ik hou jullie op de hoogte!
Dikke kus,
Cindy
19 Januari 2007 - 15:05
Kelly:
Heyy Meis, leuk joh om te horen hoe het daar gaat op stage..Wel minder da je ziek was :(
Majaa zelf tog nie opgeruimd haha :P
Kusje Kelly -
19 Januari 2007 - 15:41
Bart:
Hee schoonheid! Wat een verhalen weer... Toch wel weer beter zo te lezen, want je hebt weer genoeg te vertellen. Ik kreeg vanmorgen telefoon dat ze een baan willen aanbieden waar ik op sollicitatie was! Donderdag zal ik eens gaan kijken of het een miljoenencontract is of dat het meevalt... ghe ghe veel plezier en lees snel weer van je hopelijk!
Koskus! -
19 Januari 2007 - 15:43
Suuske:
heej moppie :D
ben je alweer ziek bahbah hoopte dat je dat toch wel achter de rug gehad zou hebben, hoop dan ook dat je niet nog een keer ziek word!!!
ben blij dat je daar alles zo goed onder controle hebt :D
heb uit betrouwbare bron vernomen dat danny je niet mist :D hij plaagt sjonneke nu des te meer hahahaha
leuke blog weer en groetjes aan de meiden
PS is dat smsje nu aangekomen??
groetjes dikke kus suuske -
19 Januari 2007 - 15:47
Mama:
fijn dat je weer beter bent leuk om weer van je te horen en dat ze daar niet op tijd zijn maakt niets uit het is daar veel te heet verder veel plezier en ik laat wel weer van me horen dikke kus terug -
19 Januari 2007 - 16:02
Lotke:
Goedkoop dik worden idd...maar volgens mij houd de hitte het wel tegen. Voor je het weet zijn de kilo's er weer afgezweet denk ik!! hihi..
Leuk om te horen dat jullie het leuk hebben daar. en flink feesten tot 23.00 uur!! mmmmm veel plezier
dikke smakkerdesmak van mij -
19 Januari 2007 - 19:03
Ikke (klein Groot):P:
heeey zussie!!
leuk van je stage echt cool
luisteren ze wel? anders sla ze maar da mag van mij wel...
en ik ging hier naar de kapper en ik zij nie al te kort...... je raad het al BIJNA KAAL :P neej valt mee wel kort ik maak fotos en stuur ze want fieke heeft haren blonder gemaak tzal wel leuke foto van ons sturen ik ga weer verder zit op school^^
veel plezier daar in cindonesie
hahahah dikke kus
je lieve kleine grote broertje!! -
19 Januari 2007 - 19:19
Rick:
Soow hé wat een verhaal:P Bah ik zie het al helemaal voor me lekker in de kots liggen roeren met een lepeltje :S wat balen zeg voor de 2e keer ziek zijn. Volgens mij kunnen jullie niet alleen de kindertjes iets leren maar de docenten ook:P die zouden eens in nederland een tijdje mee moeten draaien! hopen dat je deze week wat langer mag stappen. wel relax dat het daar zo goedkoop is:P mja niks voor mij want dan drink ik nog meer ;)
Prettig weekend en nog veel succes met de kindertjes africhten ;)
kus kus Ricky boy -
19 Januari 2007 - 19:24
Helge:
Hee Cindy!! Super joh die stage daar. Volgens mij vinden ze alles leuk wat jullie geven :) Ik had vandaag talen presentatie gehad en we hebben een voldoende!!! woehoeeee
Veel succes nog en niet meer ziek worden. groeten aan de rest kus Helge -
19 Januari 2007 - 20:47
Janneke:
Heeeey CIn!!~
SO.. klinkt wel erg allemaal als een uitdaging!~Gaaf joh....wel minder dat je ziek was... succes nog... ;)
Kus Janneke -
19 Januari 2007 - 23:52
Sanne:
hey meis,
leuk die verhalen van je. je maakt wat leukere dingen mee dan wij.saaie school op de pabo haha maar komt helemaal goed.ben beneiuwd naar je volgende foto's.
liefs sanne -
20 Januari 2007 - 12:05
Dorien:
he vrouwke ik lees wel dat die stage wel goed komt en dat dansen als je ook zo achterlijk danst als je ooit thuis doet zullen die ouders van die kinderen wel denken als ze thuis voordoen dat heb ik van je juf geleerd ,maar je zal t wel anders doen hoop ik.En dat goedkoop dik worden als je zo een paar keer ziek word is t andersom goedkoop afvallen , ik hoop voor je dat je niet meer ziek word en als je wel ziek word doe t dan in een zakje of iets dan kan de rest gewoon doorslapen tis toch te gek dat ze daar iemand voor wakker moeten maken maar vind t wel lache hoor nou een fijn weekend en stap ze he tot 11 uur hahahahhaha dat vind ik nog t grappigst van allemaal nou de groetjes en een dikke kus van ons en tot je volgende emailxxxxxxxxxxxxxxxx -
20 Januari 2007 - 14:51
Rineke:
Ey, klinkt allemaal hartstikke leuk.. tja tijdsplanning kennen ze volgens mij niet bij warme landen ;) Wij hebben op St Maarten ook vaak staan wachten. Nou groetjes aan iedereen, dikke kus Rien
Ps. Er was een gigantische storm in Nederland ;) (beetje aandikken)... bomen, en dakpannen weg gewaaid :) ahhaha maken wij hier ook nog iets mee... -
20 Januari 2007 - 19:00
Tante Wilma:
Hoi meis zo je maakt t daar ook wel mee zeg al 2 keer ziek. en dan 4 mensen wakker om je kots op te ruimen haha. Ik hoop dat je muggen bulten ook weer weg zyn. En met dat uitgaan moeten ze hier ook invoeren (grapje) En dat lesgeven zal ook wel lukken zo weer genoe getypt!!! de Gr van my en jos totde volgende @mail maar weer doeiiiii xxxxxxx -
21 Januari 2007 - 13:18
Eefje:
He chickiej!
Best gezellig zo'n strafkamp school! Lijkt t elde wel met 100 mr koningsen! Mis jou maar doen wel ff verder msnnen is makkelijker :D -
21 Januari 2007 - 20:18
Baasje:
Dag meissie, was wel weer een leuk verhaal om te lezen... Maar ik kan me nog iets herinneren wat nog eens niet zo heel errug lang geleden is... Terwijl jij beweert dat doe ik nooit.... jaja een leugentje om bestwil kun je dus nog steeds. ahhaha
zal ik wat foto's doorsturen, dan kun je jezelf zien. Ik ben dr nu weer vandoor dus tot de volgende keer...
kuzz Stefan -xxx- -
22 Januari 2007 - 20:26
Sjan:
hallo
leuk om weer te lezen
stage gaat ook wel lukken zo te horen
ja en ziek zijn is minder leuk nu niet meer ziek worden hoor en brengt de bediende maar mee naar holland is wel gemakkelijk zo te horen ben blij dat ik het niet ben hahahah grapje
tot de volgende e-mail groetjes sjan en herman xxxxx -
22 Januari 2007 - 22:45
Carla:
Ja, Ja, dat is dus goedkoop ziek worden, maar hopelijk ben je nu weer beter en kun je hele wereld weer aan. Wat een bak dat zij de huishoudelijke hulp om 5 uur uit bed trommelen om de troep op te ruimen. Maar je moet maar zo denken je hebt de vuurdoop gehad, nu de anderen nog. Jullie moeten wel elke dag versteld staan van het snelle begrip der mensen, maar je moet maar zo denken jullie zijn er over een paar weken van af. Groetjes uit een onder nul Holland. Dat hebben jullie toch maar weer gemist. -
23 Januari 2007 - 15:53
Sabine:
Leuk verhaal, vooral dat kost gedeelte ;) hahaha.
kus
Sab