REGENSEIZOEN???
Door: Cindy
Blijf op de hoogte en volg cindy
23 Januari 2007 | Indonesië, Yogyakarta
Om maar meteen met de deur in huis te vallen:
Het regenseizoen heeft zijn draai gevonden in dit eens zo prachtige, voornamelijk zonnige land...
Altijd fijn als je net een maandkaart voor het zwembad gekocht hebt!
En wat doet ieder normale shop-a-holic tiener dan in het land van ongekende mogelijkheden, in het land zonder grenzen als het aankomt op het gebied van shoppen????
Goh moeilijkste raadsel ever tijden, maar voor de minder slimme onder ons:
SHOPPEN DUSS!!!
even een aantal redenen om te gaan shoppen hier:
1. Omdat het dus werkelijk geen ene drol kost!!!
2. Omdat shoppen hier een bezigheid met aanzien is.
3. Omdat er minstens 4 gigantische shoppingmalls zijn in Yogya, en we het niet kunnen maken te zeggen dat we er eentje overgeslagen hebben.
4. Omdat ik, ook al ben ik 3 maanden weg, toch een beetje trendy kleding wil hebben voor mijn terugkeer! Wil niet achterlopen.. Snap je wel! (Hier interesseert het geen drol wat ik aan heb)
5. OMDAT HET DUS GEWOON FUCKING HARD REGENT HIER.. en zwemmen in de regen niet echt ultiem is.. En aangezien mijn voornaamste bezigheid zonnen was, ik een ander alternatief moest zoeken!
En die heb ik gevonden.. even alleen om mijn punt te verduidelijken!
Pap en mam, jullie zullen trots op me zijn!
Ik heb maar liefst 85 euro uitgegeven.. wil je weten waaraan? (JA, natuurlijk wil je dat!)
2 broeken
een rokje
schoenen
een riem
3 shirtjes
Normaal heb ik voor dat bedrag niet eens 2 shirtjes! Even ter indicatie.. hoe goed mijn shoppen hier verloopt!
Ik hou van dit land!!
Maar goed, weer even terug naar de andere dagelijkse bezigheden.. anders blijf ik uren doorpraten over shoppen!
Zaterdagavond! Tsjaa, we besloten om maar niet te gaan stappen.. scheelt een hoop gezeur met die huisbaas hier.. Dus we besloten gezellig naar de bios te gaan!
Eerst natuurlijk weer even ergens vertoeven, om heerlijk wat te snacken..
Want het eten in ons huis is niet wat het geweest is.. Maar dat volgt zo!
Nou wij naar de film, Jenny en ik!
We besloten naar een komedie te gaan.. aangezien horrorfilms in dit soort landen werkelijk een nachtmerrie zijn, en we nog over straat moeten naar osn huis.. leek ons dat geen slim plan!
Komedie dus.. in NL al vet oud, maar gelukkig hadden we hem nog niet gezien:
Cake!
Echt eef, je moet deze film huren.. het is net of ik toch nog een beetje bij je ben dan.. want dit is typisch ons genre film!!
GEWELDIG!
Oh.. prijs filmpje: 2 hele euro!
Scheelt maar zo'n kleine 7 euro met een bioscoopkaartje in NL!
We zaten praktisch alleen in de bios..
Dus wij dachten we nemen het ervan.. voeten op de stoel voor ons.. onderuit gezakt (geen snack erbij, hadden ons immers een uurtje van te voren volgegeten)
Komt er ineens bewaking binnen, schoenen eraf!
Ik had de hint begrepen dus hield ze eraf.. maar Jenny (rebel als ze is) legde ze er gewoon terug op toen de bewaking verdwenen was..
Verschijnt er ineens op het giga beeldscherm een tekentje met voeten op een stoel.. en een groot rood kruis erdoor..!
Tjsaa toen begreep ze de hint wel.. pff niet zo snel van begrip die lieve meid ;)
Geintje Jen!
Naja, de film was dus echt geweldig..
We waren pas om 12 uur thuis.. uur later dan vorige week.. maar dat hadden we netjes gevraagd en was geen probleem.. dus nu proberen we net als een stel pubers van 11, iedere week wat later thuis te mogen komen!
Tsjaa, je moet iets he!
Ik kan me niet eens herinneren wat we zondag gedaan hebben.. Zal vast wel shoppen zijn geweest, aangezien het HONDENWEER hier.. maar dat wisten jullie inmiddels al!
Maandag weer lekker naar school..
Hadden alleen maar weinig les, omdat ze generale repetitie hadden.. wil je weten waarvoor?(wederom: Jaa natuurlijk wil je dat!)
Voor the Christmas Celebration!
Kerst.. kerst in fucking eind januari!
Sowieso is kerst in een warm land al vreemd..
Maar als het dan ook pas gevierd wordt eind Januari, wordt het er niet beter op!
Maar hoe dan ook, wij moesten ook een act bedenken om op deze dag te laten zien!
Na lang peinzen werd het Sister act..
Want wij hebben immers onze eigen Whoopi bij ons.. duss dat klusje was zo geklaard!
We hadden mooie kostuums gemaakt.. (fotows volgen nog.. zijn echt leuk!)
Om vervolgens voor alle leraren, alle kinderen plus alle ouders en evt grootouders van de kinderen op te treden!
Natuurlijk kon het niet vlekkeloos verlopen.. We hadden allemaal een nonnenkapje op, met nodige improvisatie, het was een witte band met een sjaal erin geplakt!
Deze vielen bij Babette en Jenny af.. erg jammer..
Maar dat deed onze act niet tekort!
Iedereen klapte harder dan voor welke performance ook! :D
Scoorden we dus punten mee, ik hou ervan!
Trouwens wat ik wel echt even moet vermelden, en mijn complimenten!!
De leraren en kinderen kunnen hier allemaal werkelijk prachtig zingen.. Het zij dat het liedjes over God zijn, maar damn wat een stemgeluid!
Kunnen menig scholen in NL nog wat van leren!
Nou dan nu even over het eten in ons fijne gastgezin:
Het bestaat iedere avond uit rijst.. witte rijst!
Dat is standaard, maar iedere avond zijn er andere lekkernijen die de tafel opfleuren naast al dat maagdelijk wit!
Zoals, soja shit, knoflook krap, vis en andere toelie!
Nee even serieus, er zijn 2 keren geweest dat ik heerlijk gegeten heb hier..
Dat was de keer dat we Sate Ayam aten..
Kipsate.. ik at maar liefst 10 stokjes.. moest immers alles van de rest van de week inhalen, aangezien ik alleen maar rijst had gegeten!
En de keer dat we aardappelen met gehakt aten.. Ofjaa iig iets wat in de buurt van gehakt kwam!
We zijn nu al 2,5 week in dit gastgezin.. En heb 2 keer lekker gegeten..
Ik hoop iedere avond weer dat er lekkere groente of fruit aanwezig is..
Na iedere maaltijd krijgen we namelijk vers fruit.. Iedereen vliegt er dan op af als stelletje uitgehongerde Ethiopen.. (jaja heb je ze weer)
En het mooiste is, is dat het vrouwtje van het huis iedere avond het avondeten vol trots presenteert.. en een ware smeekbode brengt het op te eten..
Vandaag zag ze dat we komkommer lekker vonden.. (Ik vind het lekker, maar niet als hoofdgerecht) want het was binnen no time op.. Dus kregen we nog 2 schaaltjes.. Maarja wat wil je als de rest niet te pruimen is??
Naja, misschien overdrijf ik een beetje (Joh) en ben ik een slechte eter.. maar zelfs mijn moeder kookt beter dan dit ;)
Om maar niet te praten over het weer!
Had ik al gezegd dat het regenseizoen begonnen is hiero?
Het regent fucking iedere dag.. en niet een beetje.. Nee.. de hele straten staan blank (overdrijven is een vak)!
Als ik ergens chagie van kan worden is je iedere dag verheugen op het feit om na school lekker in de zon te gaan liggen bakken.. om vervolgens als een verzopen katje thuis te komen.. in plaats van een goed gebruinde, ultra lekkere chick!
Naja..
Het zij zo..
Maar ik kan je 1 ding vertellen, als dit zelfde fenomeen zich voordoet op Bali en Lombok, ik zooooo ontzettend hard zal janken.. daar zijn deze stortbuien die hier vallen niets bij!
We hebben trouwens de vluchten al geboekt!
We vertrekken 1 maart naar Bali, waar we ongeveer 10 dagen blijven..
Dan gaan we met de boot naar Lombok, om daar vervolgens 23 maart erg vroeg weer met een vliegtuigje naar Jakarta te vertrekken!
We vertrekken vanuit Jakarta pas 11 uur 's avonds, maaaaaaaar!
We vermaken ons vast wel, aangezien er in Jakarta een mega huge shopping mall is die we nog niet gehad hebben!
Komt goed dus!
Nu maar hopen dat osn vliegtuigje niet eindigd onder op de bodem van de oceaan, net als dat laatste vliegtuigje..
Nou, we hebben nog een drukke week!
Morgen hebben we een afspraak met John, over onze presentatie voor de ouderavond, die zal plaatsvinden op donderdagavond!
Genoeg voor te bereiden dus!
Daar zal ik nu maar eens mee beginnen..
Ohh nog even 1 laatste mededeling:
Ik heb nu al verscheidene mensen gehad die aan me vroegen; En nog lekkere kerels gescoord??
Dit is werkelijk het lelijkste ras ooit ter wereld gemaakt!
Ik zou nog niet met iemand willen zoenen hier al het hij een zak over zijn hoofd getrokken..
Wat een uberlelijk volk!
Dus maak je maar geen zorgen of ik met een Indo thuiskom.. Het antwoord staat hierboven genoteerd!
Mensen, ik wens jullie veel leesplezier
ook al ben je als je dit leest al praktisch ten einde.. maar goed, gaat om het principe!
Tot snel weer!
Dikke kus Cindy
Ps: Had ik al gezegd dat het hier mega veel regent GVD???
Altijd fijn als je net een maandkaart voor het zwembad gekocht hebt!
Goh moeilijkste raadsel ever tijden, maar voor de minder slimme onder ons:
SHOPPEN DUSS!!!
even een aantal redenen om te gaan shoppen hier:
1. Omdat het dus werkelijk geen ene drol kost!!!
2. Omdat shoppen hier een bezigheid met aanzien is.
En die heb ik gevonden.. even alleen om mijn punt te verduidelijken!
Pap en mam, jullie zullen trots op me zijn!
2 broeken
een rokje
schoenen
een riem
3 shirtjes
Ik hou van dit land!!
Eerst natuurlijk weer even ergens vertoeven, om heerlijk wat te snacken..
Want het eten in ons huis is niet wat het geweest is.. Maar dat volgt zo!
Nou wij naar de film, Jenny en ik!
Komedie dus.. in NL al vet oud, maar gelukkig hadden we hem nog niet gezien:
Cake!
GEWELDIG!
Oh.. prijs filmpje: 2 hele euro!
Scheelt maar zo'n kleine 7 euro met een bioscoopkaartje in NL!
We zaten praktisch alleen in de bios..
Komt er ineens bewaking binnen, schoenen eraf!
Geintje Jen!
Naja, de film was dus echt geweldig..
Tsjaa, je moet iets he!
Maandag weer lekker naar school..
Voor the Christmas Celebration!
Kerst.. kerst in fucking eind januari!
Sowieso is kerst in een warm land al vreemd..
Na lang peinzen werd het Sister act..
We hadden mooie kostuums gemaakt.. (fotows volgen nog.. zijn echt leuk!)
Deze vielen bij Babette en Jenny af.. erg jammer..
Maar dat deed onze act niet tekort!
Iedereen klapte harder dan voor welke performance ook! :D
Scoorden we dus punten mee, ik hou ervan!
Trouwens wat ik wel echt even moet vermelden, en mijn complimenten!!
Kunnen menig scholen in NL nog wat van leren!
Nou dan nu even over het eten in ons fijne gastgezin:
Het bestaat iedere avond uit rijst.. witte rijst!
Zoals, soja shit, knoflook krap, vis en andere toelie!
Nee even serieus, er zijn 2 keren geweest dat ik heerlijk gegeten heb hier..
Dat was de keer dat we Sate Ayam aten..
We zijn nu al 2,5 week in dit gastgezin.. En heb 2 keer lekker gegeten..
Ik hoop iedere avond weer dat er lekkere groente of fruit aanwezig is..
Om maar niet te praten over het weer!
Had ik al gezegd dat het regenseizoen begonnen is hiero?
Naja..
Het zij zo..
We hebben trouwens de vluchten al geboekt!
We vertrekken 1 maart naar Bali, waar we ongeveer 10 dagen blijven..
We vertrekken vanuit Jakarta pas 11 uur 's avonds, maaaaaaaar!
Komt goed dus!
Nou, we hebben nog een drukke week!
Genoeg voor te bereiden dus!
Daar zal ik nu maar eens mee beginnen..
Ohh nog even 1 laatste mededeling:
Mensen, ik wens jullie veel leesplezier
Tot snel weer!
Dikke kus Cindy
Ps: Had ik al gezegd dat het hier mega veel regent GVD???
23 Januari 2007 - 14:49
Sanne:
hey cin,
wat kun jij verhalen schrijven zeg enorm leuk om het te lezen. maar ik wist niet dat het daar zo enorm zou REGENEN -
23 Januari 2007 - 14:50
Sanne:
sorry drukte ergens op.
maar ben beneiuwd naar jullie sster act nummer foto's en veel shopping plezier nog. de groetjes aan jenny.
liefs en kusjes sanne, pabo maat.
23 Januari 2007 - 14:57
Tante Wilma :
hoi dus daar lekker goedkoop sjoppen!!! en wel jammer van de regen nu maar hier is t ook koud de winter is nu begonnen bbbbrrrrr. ojee en ook geen lekkere jongens maar die kun je ook beter hier een zoeken hahah lopen er nog zat hier .zo weer genoeg getypt. de gr van ons allemaal xxxxxx -
23 Januari 2007 - 15:12
Eefje:
Wat een uberlelijk volk!
Maar goed dat je op innerlijk valt dan :D
Het is hier trouwens kei mooi weer, helemaal geen regen enzo.. had pas namelijk ergens gelezen (weet nie meerprecies waar) dat er in indonesie een regenseizoen is nu!Is hier in Nederland helemaal niet, wel fijn! ik kan er alleen niet echt van genieten aangezien ik iedere dag tot middernacht op school zit ofzo :D
Miss you!!
Dikke kus Eefje -
23 Januari 2007 - 16:53
Kelly:
HAHA wan verhalen weer allemaal GEWELDIG!!
Ik was al bang dat jullie in t gebied van de aardbeving zaten ;)
Maar dat was gelukkig niet dan?
Kus Kelly groetjes aan de rest! -
23 Januari 2007 - 18:08
Mama:
ben blij dat ik beter kook dan hun en je bent wel een slechte eter maar als je terug bent kan je baas wel voor je koken(bakken) weer een mooi verhaal maar mischien zijn die mensen mooi van binnen jammer dat je dat niet kan zien en regen hebben we hier ook genoeg gehad dus als je tuis was gebleven had je het ook gehad niet teveel sjoppen anders moet je nog een extra tas kopen en er is geen plaats meer in je kast nog veel plezier daar -
23 Januari 2007 - 18:39
Hannelore:
Hey Cin,
Volgens mij regent het daar bij jou of niet?! Hihi..
Maargoed.. hier heeft het gevroren dus hier is het ook niet zo'n mooi weer! Maaruh.. cool zeg lekker cheap shoppen! Daar hou ik ook van helaas is het hier niet zo goedkoop als daar. Ik wens je nog veel plezier.. en tot over een tijdje..
Kus kus -
23 Januari 2007 - 18:44
Suuske:
heej moppie
leuk je vanmiddag weer ff gesproken te hebben :D
fijn dat je je daar zow lekker THUIS voelt das grmbl de grmbl met zown weertje, nou je mist hier in NL nix minder hoor tis hier ook f*cking koud
maar goed dat je een hekel aan sjoppuh hebt anders had je echt werkelijk nix leuks te doen he :D :D :D :D :D
als je terug bent kom je maar eens richting t zonnige zuiden zal ik eens lekker voor je koken
zat te denken aan RIJST :D
oh wat erg voor je als je maar niet ondervoed raakt
(kerels houden van een lekker kontje dat weet je he :D )
tot de volgende spannende blog weer :D
PS...regenpak in onderweg :D
dikke kuss suuske -
24 Januari 2007 - 10:33
HEyy Cindy:
Zo te zien is het slecht weer daar, probeer er maar iets van te maken!
-xxx- Rachel -
24 Januari 2007 - 13:25
Dorien:
he witte wat jammer van die regen maar ja je kan ook niet alles hebben he mooi weer en een mooi land.Maar een ding weet ik zeker met pascal hoef ik daar niet op vakantie te gaan want jij bent een slechte eeter maar die van mij lust daar helemaal niks dan komt ie echt ondervoed terug is ie nog magerder als we terug komen.Maar jullie pap is denk ik wel blij dat daar die mannen niet om aan te zien zijn want wij weten allemaal dat jullie pap zijn dochter niet wil delen met een ...... geen duopenottie een witte en een bruine in zijn hokkie hahahahaha nou maak er maar wat van daar in die regen daar,en je weet t na regen komt zonneschijn dus dan kan je weer lekker gaan bakken en je pasje gebruiken voor t zwemmen nou een dikke kus van ons en oja ik ben benieuwd naar je fotos van je act zullen ook wel weer lachwekkend zijn zoals altijd van jou doeidoeixxxxxxxxxxxxxxx -
24 Januari 2007 - 16:13
Emmy:
heerlijk onbeperkt shoppen kon dat hier ook maar! veel plezier nog
ps: TIP TIP misschien een idee om regenlaarzen te kopen hahhaha -
24 Januari 2007 - 20:40
TIP TIP:
Tip: misschien niet verstandig om op een website een heel volk af te zeiken als een soort Hitler?? Wie denk je wel niet dat je bent?! -
25 Januari 2007 - 13:48
Bericht Voor TIP TIP:
Sorry als ik je daarmee beledig..
Maar ik ben zwaar benieuwd wie jij bent, aangezien je zelf niet eens durft je naam neer te zetten.. waarom vraag je dan wel wie ik ben?
Ik denk niet dat ik Hitler ben, en ik denk ook dat je sommige dingen niet zo serieus moet nemen.. en als je me kende (wat je denk ik duidelijk niet doet!!)
Wist je dat..
Dus TIP TIP:
Ga andere sites bezoeken! -
25 Januari 2007 - 14:56
Eefje:
adolf cindy, waar blijft je zwarte snorretje.. zou je wel staan denk k :D ik vind t wel humor! Ennuh tiptip.. wie denk jij dat je bent "oprah', 'dr phill' of gewoon 'miss universe' WORLD PIECE! -
25 Januari 2007 - 21:50
Voor TIP TIP:
als je haar een beetje beter kende wat je dus NIET doet weet je ook hoe ze is en hoe ze praat dus doe iets beter met je tijd. -
25 Januari 2007 - 22:22
Ilse:
heej tip: ff n tip voor jou, doe iets nuttigs...ga backpacken...leer je nog wa van...doeg..ennum, Cin we weten hoe jij bent, en das t belangrijkste! -
27 Januari 2007 - 19:12
Annoniempje:
TIP TIP word ip getraceerd zodra deze weer een post plaatst
dus laat dit een waarschuwing voor je zijn en gedraag je